Ben jij op zoek naar de oplossing voor meer energie en minder stress?

  • Heb je ook het gevoel dat je alle ballen in de lucht moet houden.
  • Heb je behoefte aan tijd voor jezelf?
  • Zou je eigenlijk wel wat meer willen bewegen maar ben je geen sportschooltype of hardlooptype?
  • Je bent graag buiten om te wandelen.
  • Je bent op zoek naar rustmomenten en je kan meer energie gebruiken, maar je komt er niet toe?

Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Ik ben Lonneke Kleemans (wandel)coach, Mindful Walk instructeur en fysiotherapeut. Ik help je om weer tot bewegen te komen zowel letterlijk als figuurlijk.

Deze cursus is een combinatie van wandelen ( zonder prestatiedruk) in combinatie met oefeningen uit de mindfulness, yoga en diverse ademhalingstechnieken.

Mindfulness is het bewust onder de aandacht brengen van het huidige moment. We leven immers nu en niet gisteren of morgen.

Door meer in het hier en nu te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

De ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Binnen de MindfulRun gebruiken we de neusademhaling. Ademen via de neus is een stuk voordeliger voor je lichaam dan via de mond.

Juist deze combinatie is uniek.

Bewegen zonder moeten.

Tijdens deze cursus kan je weer tot jezelf komen in kleine groepjes gaan we gedurende 5 weken de buitenlucht in. Zonder prestatie drang wandelen  per keer leggen we zo’n 2-5 km af en stoppen regelmatig voor de oefeningen. Het resultaat is dat je je weer fit voelt meer energie krijgt. Het bewegen in de buitenlucht heeft een bewezen positief effect op je lichaam. Je voelt je beter en  krijgt meer energie.

Bewegen heeft een positief effect op vrijwel ieder orgaansysteem in ons lichaam. Regelmatig bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen.

Bewustwording

Tijdens deze cursus gaan we elke week aan de slag met een ander thema. Op een leuke ontspannen manier krijg je verschillende technieken aangeleerd die in het dagelijks leven er ook voorzorgen dat je beter in balans bent. Je wordt je beter bewust van je eigen lijf zodat je grenzen leert herkennen en het vertrouwen toeneemt. Je wordt je bewust van jezelf erg waardevol dus zeker in tijden van stress en lastige periodes. Juist wanneer je last hebt van stress, je rust niet kan vinden of je loopt te piekeren dan zorgt deze cursus voor meer balans.

De 5-weekse cursus bestaat uit 5 lessen van elk 90 minuten met elke week een ander thema. Kosten 95 euro voor de gehele cursus.

Interesse meld je hier aan.

Ademhaling / Buteyko methode

Ben je benieuwd naar de ademhalingstest die we tijdens de cursus gebruiken?